Hasselnøtter

Opprinnelse

Hasselnøtt-trær var utbredt allerede 6000-7000 år før vår tidsregning. Både i bibelhistorien og i gamle greske og kinesiske skrifter finnes det en rekke henvisninger til bruk av disse nøttene som vi spiser rå, eller ristet og saltet, gjerne i blandinger med andre nøtter. Hasselnøtter vokser på trær som også finnes i Norge, men våre hasselnøtter importeres fra Tyrkia som i dag er en at de mest anerkjente leverandørene av hasselnøtter. Nøttene har et kraftig skall som man må knekke for å komme til nøttekjernen. Kjernen er lys og svakt gul og er omfavnet av en tynn, brun hinne som man spiser.

Næringsinnhold

Hasselnøttene er rike på E-vitamin og spiser du 50 gram, som tilsvarer rundt 20 nøtter, dekker du dagens behov. Dessuten inneholder hasselnøtter jern, magnesium, kalsium og fiber.

Bruksområde

Hasselnøttene er obligatoriske til julefeiringen, og vi bruker dem ofte i forskjellige typer bakst og konfekter, men passer også godt i gryter, sauser, salater og desserter. Vi i Den Lille Nøttefabrikken benytter hasselnøtter i Sjokohassel og Yoghurtnøtter, i tillegg til blandinger som Royal Mix, Naturblanding og Naturmix.