Peanøtter

Opprinnelse

Peanøttene kan spores tilbake til Inka- og Maya-indianerne i Sør-Amerika, men dyrkes i dag i flere verdensdeler. Peanøtter er en belgplante i erteblomstfamilien. Nøttene modnes i en belg under jorden og derfor blir peanøtter også kalt jordnøtter. Siden de modnes under jorden kan skallet på peanøtter være flekkete og stygt, uten at dette har noe å si på kvaliteten på selve nøttene. De fleste peanøttene spises ristet i olje, med litt salt. Våre peanøtter importeres fra USA, og holder førsteklasses kvalitet.

Nærigsinnhold

Peanøtter inneholder sink og magnesium, og i tillegg til fett av den sunne typen er de rike på Niacin (B3), som er viktig for stoffskiftet, og B-vitaminen Folat. Peanøtter er også en god kilde til jern, som blant annet bidrar til å redusere tretthet og utmattelse.

Bruksområde

Peanøtter spises ofte som snacks, men man kan også bruke de til å lage peanøttsmør og peanøttolje som kan brukes som matolje. Nøttene er også gode å bruke i forskjellige asiatiske retter eller i salater.