Pistasj

Opprinnelse

Pistasjnøtter er stenfrukter, og er i familie med både cashewnøtter og mango. Opprinnelig stammer de fra Persia, men dyrkes i dag i hele middelhavsområdet, Midt-østen og USA. Våre pistasjkjerner kommer fra bønder i California med lange tradisjoner for dyrking av pistasj. Pistasjnøtt-treet høstes om høsten, og annet hvert år bærer treet lite eller ingen avling. Nøttene vokser inne i et beskyttende skall. Når nøtten vokser seg større og nærmer seg moden, sprekker skallet, og den grønne nøtten kommer til syne.

Næringsinnhold

Pistasj har høyt naturlig innhold av B-vitamin som bidrar til normal energiomsetning og godt immunsystem. Pistasjnøtter er også en god kilde til kalsium og jern, mineraler som er viktig for musklene og nervesystemet.

Bruksområde

Pistasjnøtten kan spises som saltet og usaltet snacks, men er også velegnet i desserter, bakverk og konfekt. Pistasj er også en velkjent ingrediens i is (pistasjis).