Rocky Road

Ingredienser 500 g sjokolade 3,5 dl salte peanøtter 2 dl pistasjnøtter (eller andre nøtter) 1 pose Dumle karameller 1 stor håndfull minimarshmallows Fremgangsmåte 1. Hakk opp sjokoladen og smelt den over et vannbad. 2. Kutt opp alle Dumle-karamellene i tre biter. 3. Bland sjokoladen sammen med karameller, nøtter og marshmellows. 4. Trykk alt utover et […]

Les mer

Nøtti Frutti-cookies

Ingredienser 2 eggehvitter 50 g havregryn 50 g sesammel 20 g hakkede mandler 20 g Nøtti Frutti-blanding 2 ss kakao 1/2 ss bakepulver 2 ss melis 3 ss mager kesam 1/2 kokesjokolade Fremgangsmåte Bland alt det tørre, vend så inn eggehvitte og kesam. Hakk sjokolade og nøtter og bland deigen godt sammen. Ta ønsket størrelse […]

Les mer

Kylling og pasta macadamia

Ingredienser 400 g strimlet kyllingkjøtt 200 g penne pasta 100 g makadamia nøtter 2 stk egg 2 dl fløte salt og kvernet pepper ca.4 ss parmesan eller lagret gaudaost 1 ss nøytral olje Fremgangsmåte 1. Kok opp rikelig med vann og tilsett penne pasta. Følg koketiden på pakken. 2. Sil fra vannet når pastaen er […]

Les mer

Pinjekjernesalat

Ingredienser 100 gr modne tomater 20 gr pinjekjerne 1 stk buffalo mozzarella 10 gr basilikum 2 ss jomfruolje Salt og pepper Fremgangsmåte 1. Kutt tomatene og osten i skiver 2. Legg de lagvis på en tallerken 3. Ha på salt og pepper 4. Dryss på pinjekjerne 5. Drypp over oljen 6. Finkutt basilikumen og topp […]

Les mer

Nøttemuffins

Ingredienser 120 g. hasselnøtter 50 g. mandler 80 g. paranøtter Eller 250 gr nøtter og frukt fra nøtti frutti 120 g. revet hvitost 100 g. smeltet smør (bruk ekte meierismør!) 4 egg 1 ts. bakepulver Fremgangsmåte 1. Mal mandler og nøtter og bland alle ingrediensene sammen. 2. Fyll 12 muffinsformer og stek de på 180 […]

Les mer

Go paranuts

Ingredienser 1 stor håndfull med Paranøtter 2 stk bananer 5 stk aprikoser 1 ss ekstra virgin oliven olje Skummet melk så det dekker i blenderen Fremgangsmåte Blend Paranøttene Tilsett aprikoser og blend igjen til det er finmalt. paranøttene gjør at det ikke klistrer seg fast i maskinen Tilsett banan og melken og kjør det til […]

Les mer

Salat med tunfisk og ristede pinjekjerner

Ingredienser Ingredienser til to porsjoner 200 g tunfisk blandet grønn salat 40 g pinjekjerner 1 god tomat 1/2 rødløk 1 lime 5 ss god olivenolje (extra virgin!) 1/2 ts sesamolje frisk basilikum salt og nykvernet svart pepper Fremgangsmåte 1. Vask salaten godt og tørk den. Ha den i en bolle og tilsett litt limesaft og […]

Les mer

Nøttepesto

Ingredienser 1 potte basilikum 3 fedd hvitløk 40 g pinjekjerner 140 g mandler 5 dl extra virigin olivenolje 60 g nyrevet parmesan Salt & nykvernet sort pepper Fremgangsmåte Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Kjør basilikumblad, skrelte hvitløksfedd, pinjekjerner og mandler i en food processor. Spe med oljen, litt om gangen, til du får en […]

Les mer

Nøttebrød Royal

Ingredienser Ingredienser til fem små brød: 1/2 pk (25 g) fersk gjær 6 dl lunkent vann 900 g hvetemel 240 g Royal Mix fra Den Lille Nøttefabrikken (pecan, hassel, cashew, mandel og peanøtter) 1/2 dl olivenolje 1 ss salt Fremgangsmåte 1. Visp sammen lunkent vann og gjær. 2. Bland alle ingrediensene, men spar noen nøtter […]

Les mer

Nutty fiskekaker på 1-2-3

Ingredienser (2 porsjoner) 300 g skinn- og benfri fiskefilet (hyse, torsk, sei …) 100 g assorterte nøtter (ta hva du har i skapet!) 1 rødløk 1 ts salt 1 dl fløte 1 egg 2 ss smør 1 pære 2 ss hakket frisk gressløk Fremgangsmåte 1. Ha fisk, nøtter, rødløk, salt og egg i en food […]

Les mer