Satayspyd med peanøttsmør

Ingredienser Ingredienser til 4 porsjoner 4 kyllingfileter Til marinade: 1 ts spisskummen 1 ts korianderfrø 1 ts gurkemeie 1 ss sukker 1/2 stengel sitrongress 1/2 dl tamarindjuice (eller kokosmelk) 1/2 dl soyaolje salt og nykvernet svart pepper bambuspinner Til peanøttsaus 300 g salte peanøtter 1 ts frisk ingefær 1/2 stengel sitrongress 2 sjalottløk 2 fedd […]

Les mer

Soppterter med nøtter

Ingredienser Ingredienser til 15 små terter 150 g blandet sopp 150 g assorterte nøtter (ta det du liker best!) 1 fedd hvitløk 1 sjalottløk 2 dl kremfløte 2 ss smør salt og nykvernet pepper 2 plater butterdeig 1 eggeplomme Finhakkede urter, gressløk eller vårløk Fremgangsmåte 1. Skjær soppen i små terninger, og snitt hvitløken og […]

Les mer

Nøttelatte med paranøtter

Espressoen vekker deg, og paranøttene holder deg gående til du får ristet liv i appetitten. Den blir aller best med en skikkelig espressomaskin, men sterk filter- eller presskannekaffe av en litt kraftig kaffeblanding gjør også jobben. Ingredienser 1 enkel espresso (sterk filterkaffe til nød) 2 dl skummet melk 1 sukkerbit, helst brunt sukker 4 grovt […]

Les mer

Torskerygg med nøtte-burre blanc.

Ingredienser (til 2 porsjoner) 2 x 200 g torskerygg (benfri, men i sitt gode skinn) 1 sjalottløk 50 g rå pistasjnøtter 50 g rå cashewnøtter 1 dl fløte 1 dl hvitvin 1 snei av en lime 4 ss smør Salt og pepper Fremgangsmåte 1. Finhakk løken og knus nøttene i grove biter. Fres dette med […]

Les mer