Ingredienser

Ingredienser til fem små brød:

1/2 pk (25 g) fersk gjær
6 dl lunkent vann
900 g hvetemel
240 g Royal Mix fra Den Lille Nøttefabrikken
(pecan, hassel, cashew, mandel og peanøtter)
1/2 dl olivenolje
1 ss salt

Fremgangsmåte

1. Visp sammen lunkent vann og gjær.
2. Bland alle ingrediensene, men spar noen nøtter til å drysse på toppen av brødene. Spe med mer vann til du får en passelig brøddeig-konsistens. Passelig betyr at den ikke kleber når du tar på den.
3. La deigen heve seg på et lunt sted til dobbel størrelse.
4. Del deigen i 5 like store emner. Rull dem til avlange brød med spisse ender.
5. La brødemnene heve seg en halv time.
6. Pensle med vann og dander resten av nøttene over. Dryss på godt med mel og skjær tre snitt på toppen av hvert brød.
7. Smør stekebrettet med olivenolje og stek ved 200ºC i 30?40 minutter.

Dypp brødbitene i den beste olivenoljen du har og strø på litt Maldon-salt, eller legg på raust med setersmør.