Ingredienser

Ingredienser til to porsjoner
200 g tunfisk
blandet grønn salat
40 g pinjekjerner
1 god tomat
1/2 rødløk
1 lime
5 ss god olivenolje (extra virgin!)
1/2 ts sesamolje
frisk basilikum
salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

1. Vask salaten godt og tørk den. Ha den i en bolle og tilsett litt limesaft og 3 ss olivenolje. Bland godt, smak til med litt salt og pepper og fordel salaten på to tallerkener.
2. Skjær tunfisken i små terninger (ca. 1 cm). Legg dem i en bolle og bland med soyasaus, sesamolje, 2 ss olivenolje, limesaft, salt og nykvernet pepper. Fordel fisken på tallerkenene.
3. Rist pinjekjernene i en tørr panne med litt salt til de blir gylne. Avkjøl og dryss over salaten.
4. Finhakk tomaten og bland den inn i salaten sammen med masse frisk basilikum.

Serveres med nybakt brød.

Til denne salaten passer det like godt med isvann eller øl som med en tørr, frisk hvitvin.