Ingredienser

Ingredienser til 4 porsjoner
4 kyllingfileter
Til marinade:
1 ts spisskummen
1 ts korianderfrø
1 ts gurkemeie
1 ss sukker
1/2 stengel sitrongress
1/2 dl tamarindjuice (eller kokosmelk)
1/2 dl soyaolje
salt og nykvernet svart pepper
bambuspinner

Til peanøttsaus
300 g salte peanøtter
1 ts frisk ingefær
1/2 stengel sitrongress
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1/2 dl soyaolje
1/4 ts tørket chili
9 dl tamarindjuice (eller kokosmelk)
150 g brunt sukker

Tilbehør
1 finhakket rødløk
1/2 finhakket agurk

Fremgangsmåte

1. Skjær kyllingfiletene i strimler, 5-6 cm lange og 1 cm tykke.
2. Lag marinade ved å blande ingrediensene i en morter eller blender. Legg filetene til marinering i ca. 8 timer.
3. Bland peanøtter, ingefær, sitrongress, sjalottløk og hvitløk i en food processor.
4. Varm oljen i en kjele, og stek den finhakka blandingen i ca. 5 minutter.
5. Knus den tørkede chilien i en morter, og tilsett den sammen med tamarindjuice og brunt sukker. Kok i 2-3 minutter. Sett sausen til avkjøling.
6. Tre biter av det marinerte kjøttet på bambuspinner. Pensle med olje grill i vei!