Ingredienser

(til 2 porsjoner)
2 x 200 g torskerygg (benfri, men i sitt gode skinn)
1 sjalottløk
50 g rå pistasjnøtter
50 g rå cashewnøtter
1 dl fløte
1 dl hvitvin
1 snei av en lime
4 ss smør
Salt og pepper

Fremgangsmåte

1. Finhakk løken og knus nøttene i grove biter. Fres dette med litt
smør og tilsett hvitvin og fløte.
2. Kok inn til det halve og rør inn 2 ss smør. Smak til med litt limesaft
og salt og pepper.
3. Krydre torsken med salt og pepper og stek den i nøttebrunt smør
på medium varme. Stek den med skinnsiden ned i panna i 2?3
minutter. Vend den i et halvt minutt og den er klar.
4. Ha nøttesmøret på tallerkener og legg på stykkene med torsk,
med skinnsiden ned.

Puré av mandelpoteter og noen fedd hvitløk, som er kokt hele sammen med potetene, er utrolig godt tilbehør.