Cashew

Opprinnelse

Cashewnøttene kommer opprinnelig fra Sør-Amerika, men de kom til India med portugiserne. Idag dyrkes de over det meste av Asia. Våre Cashewnøtter importeres fra Mosambik, Vietnam og India. Cashewnøtten er en stenfrukt i nær slekt med mango og pistasjnøtter. Nøttene vokser ut fra Cashewnøttens pæreformede frukt, på Elefantlustreet. Når cashewnøttene høstes, blir casheweplene som oftest bare liggende igjen på bakken. I enkelte områder blir de sanket, og laget juice av. Det er kun de lokale som får muligheten til å nyte cashew-eplet, for det forringes etter kun 24 timer.

Skallet til cashewnøtten inneholder en etsende væske, som kan skade huden hvis man kommer i kontakt med den. Skallet fjernes sammen med den etsende væsken ved hjelp av varme, slik at nøttene er klare for bruk. Dette gjøres allerede før de importeres til Norge.

Cashewnøtter er kremfarget, og har en søtlig, utpreget nøttesmak – helt ulik andre typer nøtter. Vi selger både rå og røstede cashewnøtter. Disse har svært forskjellig smak.

Næringsinnhold

Cashewnøtter er en god kilde til flere antioksidanter som bidrar til å opprettholde et godt immunsystem. Cashewnøtter er rike på magnesium som stimulerer nervesystemet vårt og er godt for hjertet. Cashewnøtter inneholder også kalsium, jern, folinsyre, vitamin E og omega 3 og 6 fettsyrer. De er dermed en god kilde til vitaminer og mineraler som er viktig for kropp og hud.

Bruksområde

Rå cashewnøtter gjør seg godt i f.eks wokretter, og røstede cashewnøtter kan brukes både som snacks, og i salater, og drysses over en ferdig rett. Pass imidlertid på at cashewnøttene ikke kokes i maten, da blir de seige i konsistensen!