Mandler

Opprinnelse

Mandlene kom trolig Silkeveien fra Kina til Midt-Østen og Europa. Nøttene dyrkes i hele Middelhavsområdet, i California, Mexico, Sør-Afrika, Australia og India. Etter at mandeltrærne har blomstret, dannes det lodne, grønnlige stenfrukter. Når dette lodne “skinnet” sprekker, er mandlene modne, og det harde skallet kommer til syne. I dag er det plantasjene i California som dekker det meste av verdens etterspørsel etter disse nøttene som brukes i både mat, medisiner og kosmetikk. Californias rike jordsmonn og særpregede klima gir unike vekstforhold og den gode kvaliteten vi i Den Lille Nøttefabrikken setter pris på. Visste du forresten at romerne kastet mandler istedenfor ris på brudeparet, – som et ønske om fruktbarhet?

Næringsinnhold

Totalt sett er mandelen kanskje den sunneste nøtten; full av proteiner som bidrar til å opprettholde god muskelmasse og rike på det umettede fettet som bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer.

Bruksområde

Mandler brukes mest som ingrediens i kaker og konfekt; Nøttebunn, nøttekrem, marsipan, og brente mandler, men er også godt som snacks og i andre matretter.