Pecan

Opprinnelse

Kan du huske at vi hadde treski med hickorikanter? Hickori er et spesielt hardt treslag, forøvrig det samme som pecannøttene kommer fra. Pecannøttene kommer opprinnelig fra Nord-Amerika, men dyrkes nå også i Mexico, Australia, Israel og Sør-Afrika. Navnet Pecan er av indiansk opprinnelse, de var opprinnelig viltvoksende og en viktig næringskilde for enkelte indianerstammer. De kalles også amerikanske valnøtter, men smaken er rundere, fyldigere og søtere enn de vanlige valnøttene. Våre pecannøtter importeres fra USA og får sin unike og fyldige smak langs Georgias frodige elvebredder. Her vokser Pecannøtten fram mens den trekker til seg akkurat den fuktigheten den trenger for å bli ekstra søt og smakfull.

Næringsinnhold

Pecannøtter er en fin kilde til antioksidanten sink som ellers finnes mest i animalske produkter. Sink er viktig for stoffskiftet og opprettholdelsen av et godt immunsystem.

Bruksområde

Pecannøtter kan godt spises rå, og brukes på samme måte som valnøtter. Pecannøtter passer godt i salater, og brukes både til søtt og salt. Prøv deg frem med pecanpai med crème fraîche, pecancreme til vaflene, finhakket pacannøtt i eplepai og gulrotkake, karamelliserte til is, eller server dem syltede til kalvefilet!