Pinjekjerner

Opprinnelse

Pinjekjerner er frø fra konglene til pinjetrærne. Når en kongle åpner seg kan det komme over 100 frø til syne. Pinjekjerner dyrkes blant annet i Kina, og i Middelhaveslandene, hvor de brukes mye i matlagingen, blant annet i Italia, hvor de inngår i den berømte pestoen. Våre pinjekjerner importeres både fra Kina og Spania, og selges som to ulike produkter. Kjernene fra Spania er av premium kvalitet. De har en lengre og mer avlang form enn asiatisk pinje, og er lysere og jevnere i fargen.

Næringsinnhold

Pinjekjerner er rike på kostfiber som er godt for fordøyelsen. De er også rike på mineraler og proteiner som for eksempel magnesium som bidrar til normal energiomsetning og god muskelfunksjon.

Bruksområde

Pinjekjerner har gjort inntog i mange kjøkken rundt om de siste årene. Smaken er lett å kjenne igjen, og pinjekjerner brukes svært ofte i sammenheng med mat fra middelhavsområdet. Bruk kjernene som de er i salater, potetsalater eller i kjøttboller. Rist dem i tørr panne med litt olje og salt etter smak, og dryss over rett før servering. Prøv tomatsalat med basilikum og mozarellaost og et dryss av pinjekjerner, eller servér hjemmelaget pesto av pinjekjerner, basilikum, hvitløk, olivenolje og litt parmesanost!