Den lille historien

Noen ting er enkle å forholde seg til. Som at vi i Den Lille Nøttefabrikken skal levere de beste nøttene. Derfor er historien om oss, en historie om å reise jorden rundt etter de beste nøttene!

En smak av verden

I vårt sortiment finner du nøtter fra alle verdenshjørner. Nøttene henter vi fra utvalgte plantasjer og leverandører som deler vår lidenskap for kvalitetsnøtter. For er det en ting alle våre nøttereiser har lært oss, er det at erfaren jordbrukskunnskap odler de ypperste nøttene.

Tur retur

Nøtter er naturprodukter som påvirkes av jordsmonn og vekstvilkår. Derfor drar vi for eksempel til Australias østkyst for å hente dronningen av nøtter, macadamianøtten, der den vokser seg stor og god på tradisjonsrike nøttefarmer. Og vi reiser ens ærend til Georgia, USA for å plukke med oss de beste pecannøttene du kan tenke deg. Videre legger vi turen innom Mosambik som har perfekte forhold for dyrking av cashew. Her finner vi småbønder som deler vår lidenskap og engasjement for kvalitetsnøtter.

Førsteklasses peanøtter henter vi fra noen få utvalgte stater i USA. Mens de små runde peanøttene, som vi senere forvandler til knasende gode chilinøtter, høstes i Sør-Afrika.

Slik går det, jorden rundt, og bare de beste nøttene får bli med oss hjem til Fredrikstad.

dln-nottehistorien

Lidenskapelig interessert i nøtter!

Det er en beskrivelse som passer godt på oss som jobber her på Den Lille Nøttefabrikken. Når nøttene ankommer havnen utenfor fabrikken, kommer de ikke utenom våre undersøkende blikk. I finjusterte never rulles nøttene forsiktig rundt, dokumentene sjekkes og blindpassasjerene lukes ut på en blanding av erfaring og sjelden god sans for kvalitetsnøtter. Er det en ting vi aldri inngår kompromiss på, så er det kvaliteten på nøttene våre.

Naturens snacks – vår signatur

Vi i Den Lille Nøttefabrikken vet å behandle en kvalitetsnøtt. Mens noen nøtter havner i posen slik de er fra naturens side, er det andre nøtter som gjennomgår smakfulle forvandlinger.

Snacksnøtter, som for eksempel cashew og peanøtter, stekes gylne, saltes akkurat passe og røstes lett før de finner veien til våre store, gode poser. Når vi baker våre chilinøtter lukter det ekstra godt i fabrikken, og vi tuller ikke med oppskriften på kryddermiksen – som selvsagt er svært hemmelig!

Neste gang

Det finnes nøtter til enhver anledning, og vi i Den Lille Nøttefabrikken er stolte av å kunne gi deg et mangfold å velge mellom!

Neste gang du koser deg med en pose eller boks selvplukket miks fra oss, vit at du nyter utvalgte nøtter fra vår nøtteverden. Vi vil alltid sette vår ære i å servere deg de beste nøttene – og overraske deg med umåtelig, herlige munnfuller når du minst venter det!

Takk for reisen og velkommen til vår nøtteverden!