Ingredienser

Ingredienser til 15 små terter
150 g blandet sopp
150 g assorterte nøtter (ta det du liker best!)
1 fedd hvitløk
1 sjalottløk
2 dl kremfløte
2 ss smør
salt og nykvernet pepper
2 plater butterdeig
1 eggeplomme
Finhakkede urter, gressløk eller vårløk

Fremgangsmåte

1. Skjær soppen i små terninger, og snitt hvitløken og sjalottløken fint.
2. Kok opp fløten, og la den småkoke på svak varme til den er redusert til det halve.
3. Fres sjalottløk og hvitløk blankt i smøret – det tar ca. 1 minutt. Vend inn soppen og nøttene, og la dette steke med i et minutts tid.
4. Hell den reduserte fløten over soppblandingen. La det koke inn til konsistensen er som en stuing. Smak til med salt og pepper.
5. Tin butterdeigen etter anvisningen på pakken. Skjær ut 15 firkanter på 6?7 cm.
6. Med en knivspiss markerer du en sirkel med en diameter på 4?5 cm inni hver firkant. Stikk små hull med en gaffel eller en knivspiss inni sirkelen. På denne måten vil den ytre randen heve seg mer enn sentrumsfeltet, og du får en fin randsone som holder fyllet på plass.
7. Visp sammen eggeplommen, og med en finger eller en liten pensel stryker du nå et tynt lag eggeplomme på butterdeigens ytre ring – da får kanten en nydelig brunfarge under steking. Pass på å ikke pensle på begge sidene av butterdeigbunnen, for da vil ikke deiglagene heve seg.
8. Stek butterdeigbunnene i ovnen ved 210ºC i 7?10 minutter. Ta dem ut og trykk midten ned med en gaffel for å få god plass til fyllet. La tertene hvile på benken i 5 minutter.
9. Fordel det kremede soppfyllet i tertene med en skje. Pynt gjerne med litt finhakka gressløk, vårløk eller friske urter.