Verdens beste cashewnøtter kommer fra Mosambik!

Siden 2014 har over 4000 bønder i Mosambik, et av verdens fattigste land, levert cashewnøtter av ypperste kvalitet til oss i Den Lille Nøttefabrikken. Dette har resultert i over 3 millioner solgte nøtteposer på det norske markedet så langt!

Vi i Den Lille Nøttefabrikken reiser verden rundt på leting etter de beste nøttene. Den beste cashewnøtten fant vi på landsbygda i Mosambik. Der finnes et fantastisk jordsmonn og et perfekt klima for akkurat denne nøtten, – men siden dette også er et av verdens fattigste land har det vært en utfordring for bøndene å kunne leve av disse avlingene.

 

cashew-1

 

Vi har i samarbeid med Norges Vel opprettet et utviklingsfond hvor en andel av salget her i Norge går direkte tilbake til bøndene i Mosambik. Planting av nye cashewtrær og opplæring i form av økt kunnskap om matsikkerhet og bedre produksjonsmetoder, er noen av tiltakene. Videre har vi hatt fokus på hvordan bøndene kan ivareta og få mest mulig ut av de 20-30 millioner trærne som allerede finnes i Mosambik i dag. Dette sikrer igjen den lokale bonden økt avling og økt inntekt, og igjen bedre levevilkår. Vårt mål er å plante ytterligere 10-20 millioner nye trær i årene som kommer.

 

cashew-2

 

Flere hundre nye industriarbeidsplasser er skapt lokalt i Mosambik siden dette fondet ble opprettet. Familieinntekten til bøndene har doblet seg, og det er flere kvinner i arbeid enn tidligere. Dette har stor påvirkning på tilværelsen og livene til cashewbøndene i Mosambik. Ikke bare er vi med på å skape en langt mer bærekraftig verdikjede, vi leverer også produkter av svært høy kvalitet.

Dette fantastiske produktet, med både en god historie og en utmerket smak – egner seg like godt som et snacksprodukt som i diverse matretter. Prøv våre cashewnøtter som topping i salat, i matpakken til skolebarna, eller som et sunnere påfyll mellom måltidene.

Vårt arbeid med å skaffe deg de aller beste nøttene – er alltid vår prioritet.

 

Les mer om våre cashewnøtter her